Cena AdBlue tečnosti

Cena AdBlue tečnosti

Cena Adbue tečnosti – naspram upotrebe AdBlue emulatora

Vrste i namena AdBlue emulatora

 

Cena AdBlue tečnosti ili urea se sipa u posebne rezervoare i samim tim je dodatni trošak za svakog prevoznika. Potrošnja adblue tečnosti je različita od proizvođača do proizvođača tih vozila, kao i troškovi upotrebe iste.

Upotrebom AdBlue emulatora, vozilo prestaje da troši datu tečnost a samim tim smanjuje troškove prevoza i dodatna skupa održavanja sistema. Tako da je veoma isplativa zamena u odnosu na cena adblue tečnosti. Pojavom adblue emulatora je počela nova era u elektronskom premošćavanju SRC siistema.

AdBlue emulator 7 in 1 (7 u 1)

Pojavom ovog adblue emulatora rešenje problema sa SCR sistemima je bilo moguće. Uz velike probleme koje su imali serviseri sa ugradnjom i samim funkcionisanjem. Bilo je potrebno da se programira uređaj na kamionima na kojima je bio ispravan SCR system. Tek posle toga je moguće isti ugraditi u vozilo na kome je neispravan sistem, samim tim da to nije bilo baš dugog veka.

Adblue emulator 8 in 1 (8 u 1)

Kao druga generacija adblue emulator 8 u 1 se pokazao kao mnogo bolja zamena za svog prethodnika. Daleko od toga da je bio bez mana što su se i sami serviseri kao i vlasnici vozila uverili. Bilo je potrebno da se sam emulator poveže na kompijuter i da se programira prema željenom vozilu, na kom će se postaviti. Same greške uređaja su se pojavljivale povremeno bez ikakvog upozorenja je prestajao i poćinjao da radi. Čak je i prilikom promene napona ili skidanjem baterija sa vozila emulator je prestajao da radi. Neki nisu uspevali da se izbore sa   nox senzorima koji su veoma bitna stavka u samom funkcionisanju uređaja.

Adblue emulator OBD2 ili OBD

Adblue emulator OBD je napravljen kao brzo i renutno rešene po sistemu plug and play. Toliko je lak za instalaciju na vozilu da možete sami i bez ikakve pomoći resiti komplikovan SCR system. Bez odlaska u servis možete staviti uređaj usled nedostatka adblue tećnosti. Samim postavljanjem uređaja u obd2 konektor on automacki preuzima ulogu scr sistema. Vađenjem uređaja iz obd2 konektora prekida se  njegova upotreba i nastavlja se rad scr sistema vozila. Kao i svaki uređaj ovakve namene nije moguće da se koristiti na svim markama kamiona. Podržani tipovi vozila su Iveco, Volvo i Renault. U ponudi su obd2 adblue emulatori i za ostale marke kamiona, ali na žalost ne funkcionišu.

Iveco obd2

Adblue emulator 9 in 1 (9 u 1)

Adblue emulator treće generacije. Pojavom ovog adblue emulatora mnogi serviseri su odahnuli. Samim unapređivanjem tehnologije i boljom prodrškom SCR tehnologije kao i Nox senzora, programiranje za željeno vozilo se vrši na samom uređaju. Omogućili su bržu, a samim tim i lakšu montažu istih uređaja sa većim vekom exploatisanja.

Adblue emulator 10 in 1 (10 u 1)

Poslednja generacija adblue emulatora za euro 4 i euro 5 standarda SCR sistema.

Kao i svaka novija generacija i ova je poboljšana softverski i trenutno radi na  najzahtevnijim sistemima zadnje generacije SCR euro 5 sistema. Samim tim da podržava i starije SCR sisteme euro 4 standarda.

Adblue emulatori euro 6

Prekidom rada euro 6 SCR sistema vozilo se postavlja u safe mode (siguran režim) i reducira snagu vozila, ograničavajući je na 30 km/h. To predstavlja veliki problem prevoznicima.

Prvi adblue emulator od najnovije generacije SCR sistema euro 6 standarda.

Dosta složenija instalacija na vozila zahteva iskusnog servisera. SCR sistemi novije generacije imaju dva nox senzora, temperaturne senzore, kao i sensor kvaliteta adblue tečnost sa DPF filterom.